K&T

Krisztián és Társa Kft.
Krisztián és Társa Kft.
Krisztián és Társa Kft.
Krisztián és Társa Kft.
Üdvözöljük weblapunkon!

főoldal

termékeink

referenciák

céginfó

kapcsolatfelvétel


Beépített túlélőszoba

 

C3-SF - C5-SF, M3-M5 golyóálló kivitel. Egyedi tervezésű, lakóházba, pincébe vagy bármely tetszőleges helységben kialakítható nagybiztonságú óvóhely és értékmegőrző helyiség, fegyveres támadás, robbantás esetére, 24, 48, 72 órás időtartamokra.
 
1. nagybiztonságú bejárati ajtó
2. kitekintő ablak
3. lakótér
4. bútorzat (opcionális)
5. mosdóajtó
6. friss levegő
7. speciális biztonsági fal
8. légcserélő
9. szabályozó és kommunikációs berendezések
10. tartalék energia
11. vízellátó rendszer

Kérésére javaslatot adunk a kívánt védelmi rendszer kialakítására.

Golyóálló üvegek, szerkezetek

 

A Magyar Biztosítók Szövetsége által, lövéspróbák alapján minősített átlövésgátló (golyóálló) üvegek és fém panelok ellenállnak a legkülönbözőbb kézifegyvereknek, így magasfokú védelmet nyújtanak az általuk védett térben tartózkodók számára. A beépítéshez szükséges tartó és keretszerkezetek szintén minősítve vannak. A fémszerkezeteket a környezethez illeszkedő fa vagy más burkolattal is el tudjuk látni.

Összehasonlító táblázat

Típus hagyományos Krisztián és Társa gyártmány
  súly / m2 vastagság súly / m2 vastagság
C3-SF
C4-SF
C5-SF
142 kg
156 kg
171 kg
59 mm
65 mm
71 mm
  62,8 kg
92 kg 
115 kg   
50 mm
58 mm
65 mm


A táblázat jól mutatja a saját fejlesztésű biztonsági üvegeink kedvező tulajdonságait. A jelentősen csökkentett súly és vastagság a beépítés során komoly előnyt jelent, mivel a beépítés így sokkal kisebb plusz terhelést jelent a befogadó épületszerkezetre nézve, különösen akkor, ha már meglévő nem biztonsági szerkezeteket kell kiváltani.

Pénzátadó fiókok, zsilipek

 

Bizonylatok, készpénz vagy tárgyak biztonságos átadására szolgálnak az ábrán látható szerkezetek. Pultba építve (golyóálló kivitelben is) alkalmasak a kiszolgáló és ügyféltér közti átadásra, átvételre. A beépítés során a két oldalt elválasztó biztonsági üveglap keresztirányban, a szerkezet középvonalában helyezkedik el.

Nagyobb csomagok, pénzeszsákok biztonságos átadására szolgál az ábrán metszetben ábrázolt átadó zsilipszekrény. A két ajtó együttes nyitását a vezérlőelektronika akadályozza meg. Erőszakos nyitás esetén riasztójelzést ad.

A zsilipszekrény az elválasztó biztonsági üvegfallal egységes szerkezetbe foglalva akár meglévő ajtónyílásba is beépíthető az egyedi méretek figyelembe vételével. A képen látható rozsdamentes acél ajtóburkolat elegáns megjelenést biztosít. átadó szerkezetek átadó zsilipszekrény átadó zsilipszekrény

Betörés ellen védett ajtók, ablakszerkezetek, bejárati portálok

 

Az igényes megjelenésű, kazettás, keményfa ajtóburkolat alatt megerősített betörésálló acélszerkezet áll ellen minden erőszakos nyitási kísérletnek. A zárszerkezet legalább három ponton rögzíti az ajtót. A megerősített diópántok és rögzítő csapok befeszítés, kiemelés ellen is védenek. Az ajtó acél tokszerkezettel és speciális falazókörmökkel kerül beépítésre. A beépítést szakembereink végzik, melynek munkadíja a vételárba be van számítva. Külön megrendelésre teljesen egyedi burkolatokat is elkészítünk pl. szövet bevonattal vagy grafikával, antikolva. Az ajtók biztonsági üveg betéttel is kérhetők. Az alkalmazott biztonsági üvegek lehetnek átlátszók, tükrözők vagy festett kivitelűek. Az ajtókhoz stílusuknak megfelelő kilincsszerelvényeket is ajánlunk.

A biztonsági ajtókhoz hasonlóan egyedi ablakszerkezeteket is ajánlunk, fix vagy nyitható kivitelben. Szükség esetén speciális formákat is elkészítünk, pl. boltíves ablakokat. Az ablakszerkezetek is lehetnek betörésálló B2, B3 minősítésűek, vagy átlövésgátló típusok, C3-SF, C4-SF vagy C5-SF minősítésűek. A befoglaló acél szerkezetek is M3-M5 minősítéssel rendelkeznek.
A beépítés előtt minden esetben célszerű kikérni építész szakember véleményét is, hogy a befogadó falszerkezetek, födémek alkalmasak-e a stabil rögzítésre, illetve védelmi szempontból elérik-e azt a mértéket, amelyet a beépítendő szerkezet garantál. Telephelyünkön a mintadarabok megtekinthetők.

 

Betörésgátló ablak és ajtórendszer, formájában zsalugáter vagy hajópadló jellegű díszítéssel

 

Elsősorban hétvégi házak, nyaralók védelmére fejlesztett termék. Kívülről nézve a hagyományos fa zsalugáterre emlékeztető nyílászáró, amely azonban erős acélszerkezetet takar, megerősített diópántokkal, csak belülről működtethető biztonsági zárral. A betörésgátló rendszer előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen ablak, teraszajtó elé beépíthető, külső tartókeret segítségével, melyet erős falazókörmök vagy acéldübelek rögzítenek. A védelmi rendszert bármilyen egyedi méretben elkészítjük.
Ez a megoldás akkor éri el százszázalékos védelmi hatását, ha az összes nyílászáró elé felszerelésre kerül, illetve a bejárati ajtó megfelelő betörésálló típus.
A nyílászárók elláthatók beépített nyitásérzékelőkkel, melyek az épület riasztórendszerébe kötve kettős hatást fejtenek ki: megakadályozzák a véletlen nyitva felejtést és erőszakos nyitási kísérlet esetén azonnali riasztójelzést adnak.
Felkérés esetén felmérést végzünk és javaslatot teszünk a leghatékonyabb védelmi megoldások kialakítására.